طريقة البط
طبعا بطه متنضفه ومغسوله كويس جدااااااااااااااا بالملح والدقيق والليمون
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
الحشوة
فريك أنا بنقيه وأغسله وأنشفه وأشيله لوقت الحاجة
طبعا ناخد شوية فريك وننقعهم فى ميه سخنه شوية بالشكل ده
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
وبعد كده بجيب بصله كبيرة أو بصلتين وأقطعهم مكعبات مش بالمبشره لأ
وأشوحهم شويه بقليل من السمن لما لونها يبقى دهبى
ثم أضيف عليهم الكبد والقوانص بعد تقطعيهم قطع
صغيرة وأضيف عليهم بهار لحمه وبهار فراخ وكارى وفلفل وملح وأسيبهم شويه على نار هاديه لغاية لما ميه
البصل تنشف شويه وأضيف عليهم الفريك بعد تصفيته من
الميه وأشوحهم مع بعض وأسيبهم على نار هايه شويه لغايه لما أحس الفريك بدأ يستوى
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
ودى عن قرب
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
وبحشى بيه البط بعد قفل الرقبه بخله أو بالخيط
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
وبعد كده بقفل البطه بالخيط أو بالخله
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
وأنا بسلقها على طول مش بشوحها علشان ماتبقاش تقيله لأن البط مليان دهون
وكل الدهون بتأثر على الشرايين المغذيه للقلب
أصل أنا عندى دكتورة فى البيت وبتخوفنى من كل حاجه (بنتى) ههههههههه
يعنى بسخن الميه وتكون مش كتير وأحط فيها البطه ولما يطلع الريم بشيله خالص لما الميه تبقى صافيه
خالص
بعدين بزود البهارات (اللورى- الحبهان- المستكه-الملح)
وخدوا بالكم كميه الشوربه تبقى مغطيه البطه فقط مش كتير بكده بيبقى طعمها خطير
وبعد ما تستوى بنشلها من الشوربه على صينية وأدخلها الفرن بدون أى اضافات
علشان تتحمر من غير دهون وهتلاحظى كمان أنها بتنزل كميه دهون كبيرة وبالتالى هتبقى صحية لنا علشان
مافيش اضافه لأى دهون
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
ولزوم الدلع قليت لأولادى حبايبى سمبوسك وكبيبة كمان
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور